Basiscursus Indonesisch koken

Basiscursus Indonesisch koken

Ook zo dol op de Indonesische keuken?

IndonesischTijdens deze basiscursus Indonesisch koken laten we je kennismaken met verschillende gerechten en ingrediënten uit de Indonesische keuken. Natuurlijk maken we tijdens deze workshop gebruik van verse, biologische producten.

Als basis leer je hoe je Nasi Kuning kan maken (ook wel bekend als gele rijst). Door de kunjit krijgt deze rijst zijn typische gele kleur. Omdat deze kleur een beetje op goud lijkt, staat deze rijst in Indonesië symbool voor geluk en wordt hij vooral geserveerd bij speciale gelegenheden.

Vervolgens gaan we aan de slag om vijf gerechten te bereiden die veel voorkomen in de traditionele rijsttafel:

  • Ajam Boemboe Roedjak – Kipgerecht in pittige saus
  • Sambal Goreng Telor – Gekookte eieren in rode sambalsaus
  • Sambal Goreng Boontjes – Indonesische sperziebonen met garnalen
  • Rempah – Indonesische gehaktballetjes
  • Daging Ketjap Tjampoer – Rundvlees gerecht met peteh bonen en mais

Alle gerechten krijg je aan het einde mee naar huis, zodat je thuis indruk kan maken met deze door jou bereide rijsttafel (alle gerechten zijn voldoende voor twee personen).

Algemene informatie over de basis cursus Indonesisch koken:

  • De prijs voor deze workshop is € 39,50 per persoon.
  • Alle workshops zijn geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar
  • Non-alcoholische drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  • Datum en tijd in overleg.
  • Voor groepen vanaf 6 personen, data in overleg.
  • Extra optie:

  • Tijdens een workshop is het natuurlijk ook gezellig om een wijntje te drinken in plaats van koffie of thee. Deze wijn wordt geleverd door In Vino Momentum. Voor het wijn arrangement vragen we 10 euro extra.